Естония: Интервю с Елина Нечаева

Елина Нечаева е 26-годишна певица от Талин. През 2017 г. тя е водеща на полуфиналите на Eesti Laul, а тази година спечели цялата надпревара. Нейната мисия в Евровизия е да даде безусловна любов към всяко живо същество.

English version.

Как се чувстваш след финала в Естония?

Много съм горда и наистина съм изключително благодарна за цялата тази подкрепа. Надявам се, че ще успея да накарам Естония да се гордее – да дам страхотен подарък за нашия 100- годишен юбилей!

Как реши да участваш в националната селекция на Естония?

Миналата година бях водеща на полуфиналите на Eesti Laul и тогава помислих, че може би бих могла да донеса нещо различно в шоуто, но не знаех какво. През лятото срещнах Mihkel Mattisen и Timo Vendt и решихме, че ще е хубаво да направим интересна музика заедно. Те написаха песента, а след това аз и моята приятелка Ксения написахме текста и изпратихме песента за Eesti Laul, а вие знаете останалото!

Ти беше категоричният победител в Eesti Laul. Какво означава подкрепата на публиката и журитата за теб?

Много съм благодарна. Да чувствате, че хората ви подкрепят и обичат това, което правите, че разбират посланието на вашата песен и че тя докосва душите и сърцата им, това е невероятно и съм благодарна и щастливa.

Разкажи ни нещо повече за песента си. Какво е нейното послание?

„La Forza“ е песен за истинската любов, която осветява пътя ни, дава ни крила, отвежда ни до небето и ни дава истинска сила, така че да можем дори да преместим планините. Става дума за универсална любов – любов към децата, любов към родителите, любов към природата. Всички тези варианти на любовта.

Защо реши да е именно на италиански език?

Италианският език е красив и мелодичен, и върви добре с класическото пеене. Мисля, че е много поетичен. Също така с Ксения говорим италиански – затова го избрахме!

Включете се в предизвикателството на Елина – #LaForzaChallenge!

Този стил музика е нетипичен за Евровизия. Мислиш ли, че това ще ти помогне в състезанието?

Да, мисля, че винаги е по-добре да се открояваш.

Следиш ли Евровизия? От колко време и имаш ли любими песни и изпълнители?

Не мога да си спомня точната година, но мисля, че бях на около 10. Една година с моите приятели си купихме касетка и научих наизуст всички песни. Ще трябва да се опитам да намеря тази касета!

Определят те за един от фаворитите за победа. Как те кара да се чувстваш това?

Не изпитвам никакво напрежение – просто искам да дам най-доброто от себе си. Аз съм професионална певица, такава е моята работа. Това е, което правя всеки ден. Пея и съм артист и го правя винаги с цялата си любов и страст. Така че ще направя всичко възможно и ще предам цялата си любов на публиката – вече събирам любовта от цяла Европа!

Какво искаш да постигнеш в Лисабон? Каква е твоята цел?

Мисля, че най-важното е да пея със сърцето и душата си. Надявам се, че това ще предизвика огромни емоции в публиката и ще събуди нещо в душите им. Разбира се, че се стремя да дам най-доброто от себе си.

Успя ли да чуеш публикуваните досега песни на другите страни? Как ти се струват? Кои участници ти изглеждат най-интересни?

Досега съм чувала само по веднъж всяка песен, но любимите ми са от Грузия и Дания. Обичам гласовете на Iriao и мисля, че звучат красиво и също така викингският химн на Rasmussen е наистина страхотен.

Може да чуете „La Forza“ тук:

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *