Швейцария: Интервю с Лука Хени

English Version.

Музикалната кариера на Лука започва преди 7 години с участието му в немското шоу за таланти „Deutschland sucht den Superstar“, което той печели. Следват успехи в Швейцария, Германия и Австрия. През 2017 година печели и немското шоу за танци „Dance Dance Dance“. Лука е бил част от журито на родината си през 2016, а на следващата година в Киев представя и точките на Швейцария. Песента му „She Got Me“ олицетворява любовта му към музиката и танците. Изпълнителят е един от фаворитите за победата тази година, а какво сподели пред сайта ни може да прочетете по-долу:

1. Какво е чувството да представиш страната си на Евровизия?
Участието ми на Евровизия ме кара да се чувствам фантастично. Голяма чест е да представям страната си. Това е най-голямото музикално събитие в света. На този етап има толкова много интересни и талантливи изпълнители. Конкурсът със сигурност е една от най-големите възможности за всеки певец да покаже таланта си пред такава огромна аудитория.

2. Как разбра, че именно ти си избраникът на Швейцария?
На специално събитие в Швейцария беше обявено кой получава шанса да представи нашата страна на Евровизия през 2019 г. Аз, моето семейство и приятелите ми бяхме много развълнувани.

3. Много хора искаха да те видят на сцената на конкурса. Същото ли беше за теб – кога избра да вземеш участие?
Евровизия беше в полезрението ми от дълго време, но не му беше дошло времето. Това е толкова голямо състезание. Окончателното решение за швейцарското участие беше взето от специално подбрана аудитория и експертно жури. Много съм горд и щастлив от това решение.

4. От това, което виждаме се разбира, че се подготвяш усилено. Как се справяш и какви са плановете ти до май месец?
Голямо предизвикателство за мен е да съчетая танците с пеенето ми. Тренирам почти всеки ден, за да се уверя, че мога да направя страхотно представяне. Освен това са планирани и много интервюта.

5. Какво е чувството да работиш със Саша Жан Батист, която е един от най-успешните сценографи в последните години?
Саша е наистина талантлив и креативен сценичен директор. Много е забавно да работиш с нея. Всички очакваме най-накрая да се качим на голямата сцена.

6. Разкажи ни повече за посещението си в Тел Авив. Какво те впечатли най-много?
Обичам Тел Авив, прекарах си страхотно там и вече съм развълнуван за следващото ми посещение през май. Очаквам с нетърпение да се запозная с различни хора и култури.

7. Ти си опитен танцьор и певец. Това дава ли ти повече увереност и сигурност?
Танците определено са моята страст и ги обичам. Редовно вземам уроци, за да се усъвършенствам и да мога да танцувам в предавания ми. Предизвикателство е да се съчетаят танците и пеенето.

8. Преди си бил в журито на Швейцария, смяташ ли, че вече знаеш какво е необходимо, за да впечатлиш международното жури тази година?
През 2017 г. вече имах удоволствието да дам точки за участващите песни и да преценя представленията като жури. Като участник в конкурса – това е първият път. Страхотна песен, съчетана с перфектно изпълнение е идеалният микс за Евровизия.

9. Както споменахме по-рано, вече си бил член на журито на страната си. Представи и резултатите от гласуването на Швейцария и сега ще се качиш на сцената като изпълнител! Какво ще направиш след Евровизия?
В момента работя по петия си албум и планирам новото си шоу на живо. През лятото имам планирани участия по фестивали, а през зимата започва концертното ми турне. Така че след Евровизия очаквам с нетърпение да продължа с новия си албум, шоутата и концертите.

Снимка: SRF/Lukas Maeder

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *