Монтейн ще представи Австралия на Евровизия 2020!

Монтейн спечели „Australia Decides“ със своята песен „Don’t Break Me“, гарантирайки си и билета за Ротердам! 

Формат:
В националната селекция се включиха над 600 песни, а до финала бяха допуснати 10 от тях. Победителят бе избран от жури и зрителски вот. Част от журито бяха познатите на феновете Монс (Швеция 2015, победител) и Кейт Милър (Австралия 2019, девето място). Гласовете на публиката и тези на експертите имаха еднаква тежест, а изпълнението на младата австралийка събра 107 точки (54 от журито и от 53 публиката).

Резултати:

Изпълнител:
Монтейн е на 24 години, родена в Сидни, Австралия. Тя е певица и текстописец, а също така свири на акустична китара и пиано. През 2014 година на бял свят се появява дебютният ѝ сингъл, а по-късно издава и два албума. Възхищава се на конкурса от малка: „15-годишната аз, която гледаше Евровизия, никога не би предположила, че бих имала шанса да участвам.“, споделя изпълнителката. Монтейн също казва, че е невъзможно за един човек да избегне евровизионната култура в живота ни, тъй като тя е навсякъде.

Песен:
Песента „Don’t Break Me“ (в превод „Не Ме Разрушавай“) е относно усещането, когато се чувстваме недооценени във връзката си с любимия човек. За моментите, когато осъзнаваме, че даваме максимума от себе си, но не получаваме същото от отсрещната страна. Монтейн поставя въпроса какво всъщност е любовта – не е ли това двама души да правят компромиси, за да поддържат пламъка жив?

„Ти мислеше, че съм еластична, 
но може би съм просто от стъкло

А най-трудното е, че не искам да те оставя,
обичам те, обичам те, обичам те

Не ме разрушавай“

Песента може да чуете тук:

https://www.youtube.com/watch?v=FpCT2nNpnzs

Какво предвиждате за Австралия?

Австралия участва на Евровизия от 2015 година насам. С дебюта си, тя се класира в топ 5, а година по-късно, заема почетното второ място с песента „Sound of Silence“ на Дами Им. Но дали този успех ще остане рекорден и тази година? Има ли шанс Монтейн за голямата победа?

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *