Песните от Евровизия 2014 шестват победоносно из европейските класации

joinUs

Евровизия 2014 се превърна в световна тема номер едно около избирането за победител на представителката на Австрия Кончита Вурст, но покрай това и останалите песни от конкурса жънат успех след неговия край.

Австрийската песен „Rise Like A Phoenix“ е в челото на класациите в цели 88 страни от целия свят. Сериозно впечатление прави, че Кончита Вурст е начело в Русия и Беларус, на второ и трето място в Германия и Швеция, на шесто в Испания и осмо в Италия. В България песента е на 55 място, което представлява скок от над 300 места спрямо неделя.

Завършилите на второ място в конкурса „The Common Linets“ от Холандия също се наслаждават на сериозни пазарни приходи след Евровизия. Тяхната песен е не първо място в страни като Швеция, Дания, Холандия, на второ в Испания, на 3-о в Полша. В челото са още на класациите в Германия, Великобритания и други. Сред страните, чиито песни получават сериозно разпространение в музикалния свят извън Евровизия са още Швеция, Армения, Германия, Норвегия, Швейцария, Унгария, Гърция, Дания, Беларус, Великобритания, Румъния, Франция, Испания, Украйна, Италия, Исландия, Финландия, Русия, Словения, Малта, Сан Марино, Азербайджан и Полша. Всички те попадат в челото на класациите на Itunes в между 20 и 50 държави.

В България на 55-о място е „Rise Like A Phoenix“, което представлява скок от над 300 места за по-малко от 24 часа. Песента на Сана Нилсен от Швеция „Undo“ и на германската група Elaiza „Is It Right“ също са в топ 300 на българските предпочитания.

Източник

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *