Начало > Анализи > Победителите в Детската Евровизия (част 2)

Победителите в Детската Евровизия (част 2)

Бзикеби (2008)
Преведено, името им означава осите. Групата се състои от Гиорги Шиолашвили, Мариам Кикуашвили и Мариам Татуашвили. След Детската Евровизия издават само една песен – Zabuzei. Към момента само Гиорги продължава да се занимава с музика, но без да записва собствени песни.

Ралф Макенбах (2009)
През 2010 г. издава дебютния си албум RALF, който стига 10-то място в Холандия. Взима уроци по актьорско майсторство; занимава се и с танци. През 2011 участва в шоуто „Stars dance on ice“. През същата година е и един от четиримата съдии в холандското шоу за таланти „My name is…“. Когато Холандия е домакин на конкурса през 2012 г., той изпълнява като интервал акт песента “This is our party”. Издава още два албума – Moving on (2011) и Seventeen (2012).

Владимир Арзуманян (2010)
Започва да свири от 6-годишна възраст, като се занимава и с карате и футбол. Преди да спечели Детската Евровизия, той заема трето място в конкурса „Нова вълна“. След това издава няколко песни. Участва като гост в „Нова вълна“, където пее с Дима Билан. През 2011 г. той и Sirusho са интервал акт на Детската Евровизия, която се провежда в Армения. Към момента той е в казарма, която в Армения е задължителна.

CANDY (2011)
Ирина Коваленко, Ана Ханчалян, Ирина Хечанови, Мариам Гваладзе и Гванца Санеблидзе – всички те са част от група CANDY. След конкурса записват песента „Приказен град“ заедно с Lizi-Pop. Само Ирина Коваленко не продължава музикалната си кариера. Ана взема участие в “Georgia got talent”. Ирина Хечанови участва в конкурси, прави кавъри на песни и влогове, които качва в YouTube. Мариам продължава да участва в концерти, както и Гванца, която излиза и на сцената на различни конкурси.

Анастасия Петрик (2012)
В Украйна тя е известна от съвсем малка, когато я канят да пее заедно със сестра си в „Ukraine got talent“. Както и част от останалите победители, така и тя печели награда от „Нова вълна“. Участва в дуети с известни певци като Филип Киркоров, Юлия Савичева, Ани Лорак. Снима се във филма „Пташинка“. През 2015 година печели наградата „Млад талант на годината“.

Гайа (2013)
Печели фестивала Сан Ремо през 2012. През 2013 на церемонията на Malta Music Awards печели награда за международни достижения. Още когато печели конкурса Детска Евровизия, остава със счупен трофей от груповата прегръдка на участниците. Няколко дни по-късно министър-председателят на Малта казва, че Каучи ще бъде възнаградена с една от големите малтийски награди. През следващата година участва в „Нова вълна“. Там от двата конкурсни дни тя събира най-големия брой точки и заема първото място.

Винченцо Кантиело (2014)
Участвайки в годината, в която Италия прави своя дебют, той е и единственото момче в целия конкурс. След победата си продължава активно своята кариера. Издава кавъри на известни песни, както и първия си сингъл. В края на 2016 г. издава първия си албум.

Дестини Чукуниере (2015)
Преди участието си в конкурса, тя печели награди от редица международни фестивали, включително и Сан Ремо, а печелейки първото място на сцената на Детската Евровизия, тя чупи рекорда за най-голям брой получени точки. В началото на 2017 се появява в шоуто “Britain`s got talent”, където получава четири „да“. Тя е избрана за концертите на живо, но не успява да се класира за финала и остава шеста.

Мариам Мамадашвили (2016)
Обучава се в Bzikebistudio, където са били и предишните победители от Грузия. През 2015 година тя и семейството й се местят да живеят в Съединените щати. Преди да заминат, тя е записана в музикалния театър за млади таланти Broadway Method Academy. През 2016 обаче тя се завръща в Грузия, за да запише песента си за конкурса в Малта. Според новото гласуване на конкурса, тя е с рекорден брой точки – 239. Тази година се появява като гост на финала на Евровизия, която се проведе в Киев. Все още няма издадени свои песни след успеха си.

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.