Първият участник за 2018 е вече ясен!

Представителката на Русия Юлия Самойлова, на която беше отказан достъп до Украйна, ще участва в „Евровизия“ догодина, заяви вчера генералният директор на Първи канал Константин Ернст.

За това участие е била постигната договореност с Европейския съюз за радио и телевизия /EBU/. Тази седмица руският Първи канал се отказа от излъчването на тазгодишния конкурс „Евровизия“ заради отказа на украинските власти да допуснат до територията на страната руската участничка в песенната надпревара Юлия Самойлова.

„Ние договорихме участието на Самойлова с Европейския съюз за радио и телевизия и техните представители знаят, че Русия ще участва на „Евровизия-2018″ с Юлия Самойлова“, заяви Ернст.

Той изтъкна, че в EBU трябва да отчетат факта, че конкурсът ще загуби значителна зрителска аудитория заради отмяната на излъчването му в Русия.

„Това е техен избор, те са организаторите на конкурса. Аз съм на мнение, че те бяха длъжни да следят за съблюдаването на правилата на „Евровизия“, които едва ли предвиждат страната домакин да налага някакви ограничения на участниците“.

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *