Първи ден на репетиции – Коментар на живо

Днес започват репетициите за Евровизия 2018 в Altice Arena. На сцената ще видим общо 10 страни. Последна в залата ще бъде България.

🇦🇿 Азербайджан (12:00-12:30)

Изпълнението започва. Айсел е легнала върху платформа с формата на пирамида и е облечена в бяла феерична дреха. В началото е сама на сцената, като около нея е тъмно и има цветен дим. Със започването на първия припев можем да забележим, че има пет еднакви платформи, а тя преминава от една на друга тичайки. След това към нея се присъединяват четиримата ѝ беквокалисти на останалите вече светещи платформи. Във финалния припев около нея и беквокалите се появяват графики на звезди, които биват разпръснати в ритъм с музиката.

🇮🇸 Исландия (12:40-13:10)

В началото Ари е обърнат с гръб към публиката и камерата е насочена към него. Носи бял костюм с червени фрагменти и червена риза. Зад него са петте му беквокали. В началото фонът е син, а с напредването на песента става червен. Преди втория припев, той бута микрофона си и пристъпва напред, а беквокалите го заобикалят. Този момент от сценичното представяне напомня на изпълнението на Унгария през 2015. С малки разлики, сцената прилича на тази от националния финал.

🇦🇱 Албания (13:20-13:50)

Изпълнението започва с кадри на китариста, а след няколко секунди фокусът преминава върху Юджент, който носи черно сако и бяла риза. На сцената са той, два беквокала, два китариста и един барабанист. Основните цветове са жълто, червено и в края синьо. Изпълнението е еднообразно до втората минута, където се появява кулминацията – високите тонове на изпълнителя. Журналистите в пресцентъра бяха впечатлени и аплодираха албанския артист.

🇧🇪 Белгия (14:00-14:30)

Първите кадри от изпълнението са върху лицето на Sennek, като в началото можем да видим само очите й, а няколко мига след това камерата се отдръпва бавно. Светлините са статични, като основните цветове са бяло и тъмно синьо. Изпълнителката е първата до този момент, която не стои на сцената, а на обръча пред нея. Вокално е по-добре от предишните си изпълнения. Сценографията е семпла, като Sennek се движи плавно, а светлините се променят в такт с музиката.

ПОЧИВКА

🇨🇿 Чехия (15:40-16:10)

Това е първото изпълнение с LED-екрани. В първия кадър можем да видим Миколас на мини сцена и от двете му страни са LED-екраните. Той носи бяла риза, придружена с черна папийонка. Пред екраните има по един танцьор. След първия припев Миколас се озовава с раницата, с която пя на националните финали. Танцьорите отиват до него на малката сцена. Миколас излиза напред, като след втория припев, той изтичва зад сцената и се появява няколко секунди след това, правейки предно салто. Той завършва изпълнението,изпълнявайки енергична хореография заедно с танцьорите си.

🇱🇹 Литва (16:20-16:50)

Изпълнението на Литва започва с кадър върху Йева, която е седнала на пода. Скоро след това започват да се появяват холограми около нея, които все още се нуждаят от координация. Холаграмите изобразяват възрастна двойка, която обикаля около Йева. След средата на песента тя се изправя и пристъпва към един от двата моста, свързващи отделните части на сцената. Към момента тя е единствената, която ги използва. В самия край на изпълнението в кадър влиза и млад мъж, който се приближава към Йева. Определено цялостната концепция е много нежна, а с всяка следваща репетиция нещата се получаваха все по-добре.

🇮🇱 Израел (17:00-17:30)

Поредното недокоординирано изпълнение за днес. Израел започва с близък план върху Нета. Разбира се, тя е със своя сет на сцената и сама дообработва вокалите си. Тя е придружена и от три танцьорки-беквокалистки, които са позиционирани на един от мостовете и така основната сцена остава празна, защото Нета е сама там. На два екрана зад нея има повтарящи се образи на японски котки-талисмани Манеки Неко. Вокалите на Нета не бяха на очакваното ниво. Сценографията беше доста хаотична.

ПОЧИВКА

🇧🇾 Беларус (18:00-18:30)

ALEKSEEV впечатли с перфектни вокали. Сценичната му концепция е изключително интересна. Първо виждаме изпълнителя върху платформа (която по-късно се издига) и  с роза в ръка, която той изпуска. След това тя се озовава в ръката на красива танцьорка с червена рокля. После я виждаме зад него с лък и цветето, с което тя го пронизва в ръката. Представянето на Беларус е брутално, особено накрая, когато ALEKSEEV е с раздрана риза и кръв по целия гръб.

🇪🇪 Естония (18:40-19:10)

Изпълнението на Елина е досущ като това на националния финал. Единствената промяна са графиките върху роклята на певицата. Тези от националния финал бяха по-подходящи, новите не са много добре съчетани една с друга. Също така тя изглежда малко притеснена.

🇧🇬 БЪЛГАРИЯ (19:20-19:50)

Изпълнението е запълнено с различни визуални и светлинни ефекти. Групата седи на платформа, като в началото Жана е отляво, а след това е в средата и става епицентър на случващото се. Кадрите са доста накъсани. Има интересна заигравка със светлините, която има нужда от доизпипване. Мъжките вокали са на ниво, но Жана не се чува. Също така има доста интересни кадри, като един от тях е финалът – пет силуета.

Коя държава (без България) ви хареса най-много от първия ден на репетиции?

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *