Русия 2017: Julia Samoylova и „Flame is Burning“

Изпълнител:

Тази година, след дълго мълчание на 12 март Русия представи своя изпълнител за Евровизия 2017. Двадесет и осем годишната певица и композиторка Юлия Самойлова, родена на 7 април 1989 година в град Ухта, Русия бе избрана да представи страната си с песента „Flame is Burning“.

Песен:

Песента „Flame is Burning“ е написана и композирана от Леонид Гуткин, Нетта Нимроди и Ари Бурщайн, специално за Юлия и нейното участие в руската селекция за Евровизия 2017. Песента е изцяло на английски език и в нея се пее за мечтите и за пламъка, който винаги ще свети в тъмните моменти.

Интересно: 

Юлия е печелила много конкурси и награди, но едни от най-запомнящите са, участието и в руското издание на „The X Factor“ през 2013. На кастингите, тя пее песента на Мария Шерефович – „Молитва“. Трогва цялата публика, а журито и става на крака, така продължава напред с 4 „ДА“ и финишира на 2-ро място. Юлия също е печелила и „Alla Golden Star Award“, а това са музикалните награди на легендарната руска певица – Алла Пугачова. През 2014 Самойлова пее на откриващата церемония на Параолимпийските игри в Сочи.

Русия в Евровизия: 

Тазгодишното участие на Русия ще бъде 23-то по ред. Първото им участие е през 1994 година, а най-доброто им представяне е през 2008 година, когато Дима Балан печели изданието на конкурса в Белград с песента „Believe“.

 

Мнения от екипа на eurovision-bg.com:

Яни Алексиев: Харесва ми песента на Юлия, въпреки, че е коренно различна от миналогодишната. Много приятна за слушане балада, но моето мнение е, че грешката е в езика на песента. Много по-добре щеше да звучи ако беше на руски език.

Мадлен Тютелян: Песента на Юлия ми допада, приятна е и носи особено носталгично чувство. Въпреки това, според мен песента би звучала много по-автентично ако беше изпълнена на руски език.

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *