Саара Аалто ще представи Финландия на Евровизия 2018 в Лисабон!

Преди броени часове стана официално името на вторият участник в Евровизия 2018! Нейното име е Саара Аалто и тя ще представи Финландия в Лисабон през май. Това слага начало на новият формат на националната селекция на страната – Uuden Musiikin Kilpailu. Предварително избран изпълнител  ще представя по три песни, които ще се състезават една срещу друга, а песента победител ще бъде избирана чрез комбиниран вот на жури и публика.

Саара е един от най-популярните изпълнители в цяла Финландия. Опитвала е два пъти да представи страната си на Евровизия – през 2011 и 2016, като през 2016 е един от фаворитите за спечелване на националния финал. И двата пъти завършва на второ място. Участва в Гласът на финландия през 2012, където отново заема второ място. Във втората половина на 2016, Саара взима участие в X Factor Великобритания, където става първият изпълнител, който бива пращан на елиминации цели три пъти и достига финала. Там, тя на се разминава на косъм с победата и отново завършва на второ място. След броени дни излиза и шестият студиен албум на Аалто, продуциран от SONY Music Finland.
Изпълнителката споделя, че е горда и много щастлива, че най-сетне е получила възможността да представи страната си на Евровизия, и че това е една от най-смелите ѝ мечти.

Финландия има 51 участия в Песенният Конкурс „Евровизия“ и има една единствена победа – през 2006 с групата Lordi. В последните години обаче страната не се слави с успехи – от 2014 насам, Финландия няма нито едно класиране на финал. Дали Саара ще промени това?

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *