Ще участват ли Дара, Ева, Михаела Маринова, Михаела Филева и Гери-Никол в българската селекция за Евровизия 2018?

Вчера стана ясно, че Българската национална телевизия удължава срока за подаване на песни и проекти за Евровизия 2018 до 29 декември. Конкурсът тази година ще се проведе в Лисабон, Португалия. Промяната на срока предизвика множество въпроси сред феновете на конкурса у нас. Какво означава този ход? Има ли достатъчно добра песен, която да представи достойно България и да ни класира на финал за трети път подред?

В селекцията до момента са заявили участие 8 продуценти, с общо 11 проекта. Различни чуждестранни екипи и изпълнители също ще вземат участие в проектите.

И тази година българските артисти живо се интересуват от Евровизия. Това доказва и нашата анкета, която в момента е в най-ключовата си фаза.

Дарина Йотова – Dara, Ева, Михаела Маринова и Виктория Георгиева са основните лица, които се спрягат като вероятни участници в избора на БНТ. Маги Джанаварова, която се включи в предварителната селекция на Италия – Санремо, също е сред заподозрените. Преди няколко дни тя пусна новата си песен „Приказка“, която вероятно е подадена в българската селекция.

Междувременно Михаела Филева неведнъж показа в социалните мрежи, че е в студиото и записва втория си албум. Присъствието й там кара всички фенове да очакват, че тя ще е един от кандидатите за „златния билет за Лисабон“. Остава ни да се надяваме, че новата й песен ще бъде следващият хит, който да завладее Европа.

Гери-Никол запазва мълчание по темата „Евровизия“, но липсата на информация за предстоящата ѝ песен ни навежда на мисълта, че тя по всяка вероятно също ще участва в селекцията. Изпълнителката няколко пъти заяви, че има желание да покори и сцената на Евровизия, а хилядите ѝ фенове в България не спират да я призовават да се включи в селекцията.

Други имена, които се спрягат са Криста, Невена Пейкова, Христиана Лоизу и Радко Петков, но тяхното участие е по-малко вероятно.

Филип Киркоров, който е един от най-известните изпълнители и продуценти в България и Русия, наскоро сподели пред медиите, че заедно с екипа си са решили да участват със свой проект в избора за Евровизия на „приятелска страна“. Дали това може да се окаже родината му България предстои да разберем.

Кристиан Костов сподели в специално интервю за Eurovision-Bulgaria.com, което може да очаквате съвсем скоро, кой е неговият фаворит да представи България. Младият изпълнител е на мнение, че неговият фаворит дори има потенциала да спечели следващото издание на конкурса.

Изборът на български представител ще прочете през месец януари. В него ще се включи международно жури и комисия на БНТ. През март ще бъдат представени изпълнителя и песента на България в Лисабон.

1 Comment

  1. Ивета says:

    А някаква информация за Мария Илиева и Диа?

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *