Врачка – Евровизия 2023 (Спечелете награди!)

Отново стана време за нашата ежегодна игра, а именно… Врачката!

Май месец наближава, а вече почти всичко е ясно – изпълнители, песни, стартов ред. Голямата мистерия остава това как ще се представят всички страни на сцената в Ливърпул. Това ще кажете вие, врачките на Евровизия 2023. Ще трябва да предвидите непредвидимото и да смаете всички със своите предсказания за класирането на всяка една от песните.

Имате ли усещането, че някоя песен няма да се представи толкова убедително, колкото всички си мислят? Може би вече си представяте как подценяваните изпълнители ще изкарат своя скрит коз и ще се окажат на върха? Тук е мястото да се изявите и да станете Врачката на 2023 година!

„Врачка – Евровизия 2023“ е онлайн състезание на Eurovision-Bulgaria.com за прогнозиране на резултатите от Песенния конкурс Евровизия 2023. Той ще се проведе на 9, 11 и 13 май в Ливърпул, Великобритания.

Играта включва шест кръга:
1. Прогноза за Първи полуфинал (отрицателни точки)
2. Прогноза за Втори полуфинал (отрицателни точки)
3. Прогноза за Големия финал (32 точки)
4. Най-високо класиращи се държави (32 точки)
5. Истина или лъжа (32 точки)
6. Допълнителни въпроси (54 точки)

Читателите на сайта могат да изпратят своите прогнози до 29-ти април 2023 в 21:00 часа на имейл eurovisionbulgariacom@gmail.com.

За целта се използват текстов файл на Microsoft Word с изписаните прогнози, който може да изтеглите ТУК. Прогнозите не се споделят публично преди разкриването на резулутатите. Резултатите ще бъдат обявени след приключването на конкурса. Победителят в надпреварата ще получи прозвището „Врачка на 2023“, а също така екипът на сайта е подготвил награди за най-големите врачки. Те ще включват промо материали (дискове, чанти, бутилки и др.) от предишни издания на Евровизия.

1. Прогноза за Първи полуфинал

Давате своята прогноза как ще завършат песните в полуфинала: от 1-во до 15-то място.
Всяка разлика между вашата прогноза и реалната позиция на всяка държава след разбивката ще се изчисли от нас. Например: Ако предричате, че държавата Х ще завърши на 2-ро място в първи полуфинал, а тя завършва на 5-то, се отнемат 3 точки от общия ви резултат. Целта ви е да загубите възможно най-малко точки.

Песните от Първи полуфинал по ред на изпълнение:

2. Прогноза за Втори полуфинал:

Давате своята прогноза как ще завършат песните в полуфинала: от 1-во до 16-то място.
Всяка разлика между вашата прогноза и реалната позиция на всяка държава след разбивката ще се изчисли от нас. Например: Ако сте предрекли, че държавата Y ще завърши на 5-то място в втори полуфинал, а тя завършва на 4-то, се вади 1 точка от общия ви резултат. Целта ви е да загубите възможно най-малко точки.

3. Прогноза за Големия финал:

Давате своята прогноза в кой интервал ще завършат песните от Големите 5 и домакина на Големия финал.

Освен позицията на директните финалисти, ще отгатвате в кой интервал на Големия финал ще завършат и още 10 случайни държави.

За всеки правилно познат интервал (или опция „Не се класира“) ще бъдат прибавени 2 точки към общия ви резултат. Максималният резултат в този кръг е 32 точки.

Интервалите са:
1) от 1-во до 5-то място включително
2) от 6-то до 10-то място включително
3) от 11-то до 15-то място включително
4) от 16-то до 20-то място включително
5) от 21-во до 25-то място включително

4. Най-високо класиращи се държави

В този кръг, ви представяме песни, разделени в тематични категории, а задачата на врачките е да познаят коя от тях ще се представи най-добре на конкурса.

За всеки правилен отговор ще се добавят 4 точки към общия ви резултат. Максималният резултат в този кръг е 32 точки.

5. Истина или лъжа

Тук ще ви представим няколко твърдения, чиято истинност трябва да отгатнете.

За всеки правилен отговор ще се добавят ще се добавят 4 точки към общия ви резултат. Максималният резултат в този кръг е 32 точки.

6. Допълнителни въпроси:

Отговорите в тази секция са „отворени“, тоест са малко по-трудни, затова и има най-голяма тежест.

Всеки правилен отговор носи различен брой точки към общия ви резултат. Максималният резултат в този кръг е 54 точки.

Максималният брой точки е 150, остава да разберем кой ще се доближи най-много до него! Желаем успех на всички участници и нека най-голямата врачка победи!

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *