Запознай се с Лина от Словения и нейната песен „Prva ljubezen“

rtv_junioreurovision_lina_print 8

Биография
Лина Кудозович е представителката на Словения за песенния конкурс Детска Евровизия 2015. Лина е родена в Любляна през 2002 г. и в родината си е известна като най-малкият победител в „Словения търси талант“ – тя печели конкурса когато е едва на 7. През следващата година издава първия си албум, а след няколко години достига до финалите на „Швейцария търси талант“. „Prva ljubezen“ е нейната първа авторска песен.

За песента

В началото на октомври се проведе финалът на словенската селекция за престижния европейски конкурс за деца, където Лина, с почти три четвърти от зрителския вот, спечели с песента си „Prva ljubezen“ („Първа любов“). Композицията е балада, съчетала в себе си три езика – словенски, английски и италиански. Видеото се откроява с лирична сюжетна нишка, а песента дава сериозни основания за факта, че е един от основните фаворити за победа в София.

Опознай историята на Словения в Детски песенен конкурс Евровизия

Словения няма дълга история в песенния конкурс – миналогодишното издание в Малта е дебютно за страната, а там Ула Ложар достигна една до дванайсето място. Въпреки това, словенската национална телевизия RTVSLO решава да продължи участието на адриатическата държава в конкурса и тази година, където изпраща един от основните конкуренти за победата, а именно Лина.

Коментар на екипа :

Дани, eurovision-bg.com

Силна и мощна балада. Една от любимите ми песни в Евровизия 2015 като цяло. Има си всичко – от добра мелодия, до супер силна кулминация! Лесно запеваема е. Словенкият се оказа толкова красив език. Комбинацията на няколко езика се е получила много сполучливо. Очаквам много от Лина в София и спискам палци да е поне в Топ 3!

 

Иван, eurovision-bg.com

Лина е страшна! Вокалните ѝ възможности са много добри! Страхотна песен, грабва още от първо слушане, дори не можеш да си обясниш как. Първите 5 секунди от мелодията ми напомнят много на Let it go – FROZEN. Словения определено ще се постараят да видим нещо грандиозно на сцената в София и мисля, че Лина ще бъде един от фаворитите за победа!

Меги, 

Песента звучи много модерно. Мелодията е прекрасна, а гласа на Лина е завладяващ. Припевът е наистина страхотен. Въздейства по всеки възможен начин. Много силно представяне от страна на Словения. Определено са дали всичко от себе си, за да победят тази година. Предполагам, че и изпълнението на сцената в София ще бъде страхотно, затова виждам един от фаворитите. Според мен песента със сигурност ще бъде в топ три.

 

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *