Запознай се с Шалиса от Холандия и песента ѝ „Million Lights“

shalisa 6f1c7c06 da66 46dd ba98 67da430505fc

Биография

Шалиса – представителката на Холандия в Детския песенен конкурс Евровизия 2015 е на 15 години и родом е от Вогнум, Холандия. Тя обича да пее и да слуша музика, но нейна страст е и карането на водни ски. За Шалиса съботите са определени за партита, докато неделите – за релакс в домашна обстановка.

Посещавала е уроци по пеене и пиано, а накрая решава да се запише в шоуто „The Voice Kids“, където успешно преминава във втори кръг. Следващото приключение, в което се впуска са кастингите за „Junior Songfestival“ 2014, селекцията на Холандия за Детската Евровизия. Там младата певица достига до финал, а тази година, благодарение на чувственото си изпълнение на песента „Million Lights“, Шалиса печели правото да представи страната си на финала на Детската Евровизия 2015 в София на 21 ноември

За песента

На 27 септември Шалиса побеждава конкуренцията на местния финал на селекцията за Детската Евровизия 2015 с песента “Million Lights”. Композицията е на холандски и английски език, с бавна и нежна мелодия. По време на изпълнението Шалиса свири на пиано, подкрепена от танцьори.

Опознай историята на Холандия в Детски песенен конкурс Евровизия

Холандия е една от двете страни (заедно с Беларус), които не са пропускали нито едно издание на Детската Евровизия, от създаването на конкурса през 2003 година. Завършва първа през 2009, докато през предишната година записва най-лошия си резултат до сега – 13-то място. Въпреки че през 2006 завършва на дванайсето място, страната приема Детската Евровизия 2007 на свой терен в Ротердам, а след отказа на победителя Грузия да домакинства изданието през 2012, заемащите втора позиция през миналата година холандци посрещат конкурса в Амстердам. През последните три години Холандия се позиционира в средата на крайната класация (седмо и две осми места).

Коментар на екипа :

Дани, eurovision-bg.com

Стилна и нежна песен. Холандският я кара да звучи много лирично. Сценичното представяне на Шалиса от националния финал е изключително нежно и красиво. Самата Шалиса е много харизматична, а и пеенето й е на доста добро ниво. Песента е хубава, но не вярвам да се отдели от средата в крайното класиране.

Иван, eurovision-bg.com

Красива балада, но няма да се отличи с нищо. Оставя впечатление за една добра песен и нищо повече. Холандия направиха много добра селекция от към организация, но мисля, че отново ще са в средата на класирането.

Меги,

Песента е нежна и хубава, но както написа и Иван липсва онова, което да впечатли зрителя. Шалиса е едно прекрасно момиче и се надявам съвсем скоро да я видим на голямата сцена на Евровизия. Надявам се все пак класирането на Холандия да е положително, защото песента е наистина нежна и едно добро изпълнение ще спечели симпатиите на всички.

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *