Четвърти ден от репетициите за Евровизия 2017 – коментар на живо (част 1)

Днес ще видим и последните репетиции от втори полуфинал. За първи път на сцената в Киев ще се качат Сан Марино, Хърватия, Норвегия, Швейцария, Беларус, БЪЛГАРИЯ, Литва, Естония и Израел. Ще коментираме на живо за вас всяко представяне.

САН МАРИНО

Кралицата на Евровизия се завръща! Валентина Монета е във вихъра си и е допълвана перфектно от Джими Уилсън. Двамата танцуват на сцената, сякаш са в елитен диско клуб в Сан Марино. Графиките около тях пулсират във всякакви цветове. Прожекторите също. Изключително наситени, изключително шарени. Три беквокали стоят зад тях. Вокално и двамата изпълнители се справят добре. Валентина носи черен панталон и блестяща блуза, както и чантичка. Джими е със черно сако, което е обсипано с камъни с дълбоко деколте, което в края сваля.

ХЪРВАТИЯ

Изключително шизофренично изпълнение, както и всеки заклет фен на Евровизия е очаквал. Жак пее със себе си и сменя профил, когато влиза в някой от двата образа, които представя. Изпълнението започва с близък план. На екрана зад него се прожектира лицето му, което често се случва тази година. След това графиките еволюират в поляна със слънчогледи. Беквокалите са зад него. Има цигулар и челист, които се изправят един срещу друг преди развръзката на песента. Хърватинът от своя страна до край държи високото ниво на това нетипично, но грабващо вниманието изпълнение.

НОРВЕГИЯ

Сценичната концепция на Норвегия е почти същата както от Националня финал. Преобладават ливавия, белия и черния цвят, преплетени в линии. Отново има графики, наподобяващи холограми на екраните след припевите, но този път са по-различни от тези в норвежката селекция. Вокално звучеше много добре, момчетата не бяха видимо притеснени.

ШВЕЙЦАРИЯ

Швейцарската делегация залага на доста цветно представяне в тон с анимациите на Дисни. Вокалистката на Timebelle е облечена с ярко жълта рокля с дълъг шлейв, която се предполага, че ще носи и на полуфинала. Качена е на бутафорна платформа с вита стълба около нея, отново в жълт цвят, по която тя слиза след първия припев. Графиките на сцената преобладават в розов цвят. Във вокално отношение имаше известни неточности.

БЕЛАРУС

Навибанд са на платформа, имитираща бутафорна лодка. на екраните зад тях има стилизирани изображения на луна с очертатия на снежинка в себе си, както и движещи се сгради, разминаващи се и преплитащи се с още снежинки. Преобладава синия цвят. Дуетът се държи непринудено на сцената, няма следи от притеснение и при пеенето.

 

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *