Ден 2 – Коментар на живо от репетициите на Сан Марино, Сърбия, Словения и Украйна

2

 Сан Марино – начало 13:40

Камила излиза първа след почивката. Облечена в бяла рокля, декорирана с водопад рефлективни метални елементи от лявата част на костюма, напомнящи разбито стъкло – ехо на текста на песента („Mirror, mirror on the wall…“). Бляскавата визия напомня твърде много успешната сценография на Молдова 2013. Зад детската звезда в средата на изпълнението ще танцуват и четири деца, облечени в костюми, покриващи цялото лице и тяло и допълващи огледалната тема. Пауър баладата ще се радва на драматично представяне, но вокалите на Камила трудно ще се съревновават с тези на други участници, а песента й не разчита на друго.

Сърбия – начало 14:20

Лена от Сърбия е сама на сцената, носейки романтична дълга червена рокля, а обратните страни на дланите й са декорирани със символ на слънце и сърце. Зад нея са разкошни графики на бяла гора, която непосредствено преди първия куплет, преди пълната мощ на гласа на детето да се разгърне, избухва в кървавочервения тон на роклята й. Силната балада поставя много предизвикателства пред гласа на момичето, което остава само на сцената през цялото изпълнение и майсторски покорява вокалните върхове, които сама си е поставила в песента.

Словения – начало 15:00

Лина от Словения репетира в къса бяла рокля с колан, обсипан с блестящи червени сърца и бели кецове. Песента й „Първа любов“ се слива с темата на графиките зад нея – замък сред гората през зимата, над който слънцето грее все по-силно с напредването на песента, като затоплен от любовта. За жалост графиките са доста прекалени, с двуизмерни, зле нарисувани дървета, които разсейват от така или иначе семплата сценична композиция, съставена единствено от Лина и микрофона пред нея. Гласът на изпълнителката и емоцията, която изразите й пренася, са силни, докосващи и органични, а присъствието й е освободено от притеснение.

Украйна – 15:40

Анна е последна на днешната репетиция. Изпълнението й започва с ефектно показване от огромното цвете, в което е скрита. Облечена е в нежна и красива червено-оранжева пелерина, която й помага да въздейства върху публиката. Момичето се справя изключително добре с изпълнението си и през цялото време е много стабилна. Графиките зад нея описват невероятната сила на природата. Не се нуждае от никой около нея, за да покаже магията на изпълнението си.

 

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *