Начало > Киев 2017 > Големите пет и Украйна – първи репетиции

Големите пет и Украйна – първи репетиции

Този следобед в Киев се проведоха и първите репетиции на страните, които имат запазено място на финала. На сцената се качиха: Украйна, Италия, Испания, Германия, Великобритания и Франция. Екипът ни ще проследи всичко, което се случва на екраните в прес центъра и ще описва видяното на живо.

УКРАЙНА

Домакините излязоха на сцената в целия си блясък. Вокалът – Женя, се представи задоволително с работата си зад микрофона. Графиките са тъмни, а най-интересното от всичко е голямата 3D  глава зад тях, която създава илюзията, че сцената е по-голяма. Концепцията е интересна, но сякаш не отговаря на посланието, което песента трябва да представи.

Очаквайте видео скоро.

ИТАЛИЯ

С особено нетърпение всички очакваха изпълнението на Франческо. Вокално се доближава максимално до студийната версия. Носи костюма си от финала на Санремо. Маймуната също се появява преди финалния припев. Трима беквокали пеят зад него. Концепцията е шарена. Олицетворява песента и самата карма с подобни символи. Изглежда весело и преповдига духа. Журналистите в прес центъра пяха на ключовите моменти и бурно ръкопляскаха след всяка репетиция.

Очаквайте видео скоро.

ИСПАНИЯ

Сценографията на Манел започва в черно-бели тонове, но на припева идва лятно настроение с цветни палми и изглед на плаж. Песента не е от най-трудните и затова не е изненада, че пеенето на Наваро е добро. Цялото участие на Испания тази година внася колорит и настроение, въпреки разразилите се скандали на местно ниво след Националния им финал.

Очаквайте видео скоро.

ГЕРМАНИЯ

Левина е изключително красива и стилна, хореографията й е интересна и различна от това, което сме виждали от страната. Сценичната концепция е елегантна, изпълнена в черно-бели и сиви нюанси, вокално певицата звучеше стабилна и изпя песента си с лекота. Надеждите та немската делегацшя тази година са да мръднат поне малко от посредното 26-но място на финала и влагат всичси усилия да постигнат вапредък след двете си поредни посредни места през миналите години.

ВЕЛИКОБРИТАНИЯ

Сценичното представяне на Луси е много стилно и изпипано. Има бутафорни огледала непосредствено зад нея, които придават оригинален вид на изпълнението й. Певицата се справя блестящо в изпява нето на песента.

ФРАНЦИЯ

Тази година Франция се отличава с концепцията си от другите участници. Графиките, прожектирани на екрана за фон са красиви и изящни компютърно генерирани пейзажни изображения на Париж. Алма също е в красива рокля, а вокално е непоклатима.

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.