Ясни са част от изпълнителите, които ще пеят на сцената в Стокхолм

 

 

С наближаването на конкурса започват да стават известни и част от изпълнителите, които ще представят страните си в Стокхолм.

Армения 

Страната ще бъде представена от Iveta Mukuchyan. На 26-ти септември бе обявено, че Армения ще участва в Евровизия, а няколко седмици по-късно беше съобщено и името на представителя им. Песента все още не е избрана, но бе обявен конкурс за текстописци от целия свят. Какво предстои? Ще разберем много скоро.

Босна и Херцеговина

Веднага след завръщането си от BHRT обявиха, на специална пресконференция, че страната ще бъде представена от Dalal Midhat-Talakić, Fuad Backović-Deen & Ana Rucner в Стокхолм. Песента ще бъде обявена по телевизията през февруари.

Грузия

След продължителни обсъждания Грузия ще бъде представена от инди групата Nika Kocharov & Young Georgian Lolitaz. GPB обявиха, че изборът на песента ще се случи чрез подбор на песни от различни композитори. От всички предложени ще бъдат избрани пет, а коя ще представят на сцената в шведската столица ще се реши след гласуване на публика и международно жури.

Кипър

От CYBC също избраха своя представител за Евровизия. Това са рок групата Minus One, която участваше в националната селекция на Кипър миналата година и остана на трето място. Песента ще бъде реализирана по-късно, а за нея са работили със създателя на тоталния хит „Euphoria“.

Македония

Ще видим Kaliopi отново на Евровизия. Три години след представянето й в Баку македонската певица се завръща, за да представи родината си на конкурса. За песента си тя отново ще работи със създателя на “Crno i belo”. Представянето й ще се състои през февруари в специално предаване на MKRTV.

Нидерландия

Страната ще бъде представена от Douwe Bob. За четвърта година AVROTROS избират своя представител без да се допитват до обществеността. Очаква се песента да бъде със средно темпо. Тя ще бъде представена на втори март.

Русия

След седмици на спекулации Sergey Lazarev официално потвърди новината, че ще представи Русия на Евровизия. За песента той споделя, че се е влюбил в нея и точно затова се е съгласил да участва на конкурса, след отказа си. Върху нея работят Филип Киркоров, известен гръцки и шведски екип. Очаква се да бъде реализирана преди Нова година.

Черна гора

Highway ще представят страната си в Стокхолм. RTCG обявиха бандата като представители ден след като потвърдиха участието си на конкурса. Песента им ще представлява модерен рок и ще бъде представена през март.

 

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *