Словения – претендентите за Стокхолм, част І

Днес станаха известни имената на десетте участника в селекцията на Словения за Евровизия 2016 в Швеция! Финалът на „ЕМА 2016“ ще се проведе на 27 февруари и ще излъчи словенският фаворит за победа в Стокхолм.

Представяме ви първата половина от участниците, а повече за останалата част от изпълнителите ще научите утре!

Зан Серчич е познат на словенската публика след участието си във втория сезон на „Словения търси талант“, където достига до финал. Малко след края на шоуто той издава първия си сингъл „Dajem ti vse“.  Зан сам пише песните си, свири на китара и преподава в музикално училище.

Аня Котар от петгодишна изучава класическа китара и танци, защото винаги е знаела, че сцената е нейния дом. Печели World Show Dance през 2008. Участвала е в най-гледания словенски филм „Going Our Way“, както и в продължението му. Взема участие и в X Factor Словения. След като се премества в САЩ започва сама да пише музиката си; получава многобройни награди за музикално майсторство от джас фестивали. Режисира свой кратък мюзикъл. През 2015 записва първия си албум.

Бандата SAN Di EGO е създадена в началото на 2013 г., когато четирима опитни рокери от Любляна спонтанно решават да създадат група и да свирят точно музиката, която им харесва. Дебютът им е с песента „Zadnji cent“ („Последната стотинка“), а след нея следва и любовната балада „Sonce je tam kjer si ti“. На 27.10.2014 излиза и първия албум на групата. В момента момчетата подготвят и новия си албум.

Raiven е сценичното име на певицата и арфистка Сара Бришки Сирман. Музикалната й кариера започва едва на 4-годишна възраст. Завършва музикално училище с арфа и записва в консерваторията с джас пеене. С псевдонима си Raiven записва свой собствен стил музика, аранжиран с арфа. Сама пише повечето от текстовете на песните си, а за сега е представила две от своите песни – „Jadra“ и „Bežim“.

Sebastijan Lukovnjak е певец, мултиинструменталист  и универсален творец, работещ в различни сфери на музиката. Той е постоянен член на Куклен театър „Пика“; учител е по музика и пеене. Участвал е няколко музикални групи – Leonart, The Swingtones, Zebra, с изяви освен в Словения, а и в почти цяла Европа. Също така участва и като гост в различни музикални ансамбли.

 

ЧАСТ ІІ

1 Comment

  1. […] Словения – претендентите за Стокхолм, част І […]

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *