Украйна показа сцената за Евровизия 2017

Броени дни ни делят от началото на най-голямата музикална надпревара в Европа, а подготовката по нейната реализация в Международния изложбен център в Киев върви с пълна сила!

Организаторите на Евровизия 2017 показаха пред журналисти как тече подготовката за сцената на конкурса. Заместник министър-председателя на Украйна Вячеслав Кириленко посети залата във вторник, за да се увери, че всичко върви по план. Изпълнителният продуцент на Евровизия 2017 Павло Хрицак, главният ръководител Ола Мелциг и продуцентът на конкурса Кристер Бьоркман също присъстваха на визитата.

Изпълнителният продуцент Павло Хрицак е заявил, че работата в Международния изложбен център и извън него тече интензивно за първото шоу на Евровизия 2017, което ще се проведе след по-малко от месец. Хрицак добавя, че е доволен и очаква с нетърпение пристигането на делегациите на всички страни-членки на конкурса и се надяват да направят престоя им в Киев приятен, а преживяването им – незабравимо.

Главният ръководител Ола Мелциг е разкрил, че тази година сцената тежи 30 тона, а платформата й е с дължина от около 350 квадратни метра.

Отличителна черта на тазгодишната сцена е, че в централната й част всяка една структура може да се движи самостоятелно, да се издига и принизява по време на шоуто. Така геометрията на сцената ще се променя, за да създаде уникално представяне за всеки участник.

Изграждането на Грийн рума също е в ход и, както предишни години, ще бъде разположен на другата страна на залата, точно срещу главната сцена. Там участниците ще се събират след изпълненията им.

Паралелно с това се довършва работата и по прес центъра, където след малко повече от две седмици в него ще заработят 1500 акредитирани журналисти и 500 акредитирани фенове.

Според продуцентът на конкурса, Кристер Бьоркман, целите на наближаващия конкурс са две. Първо, да се изпълнят очакванията на всички 43 държави, които ще пристигнат и да получат възможно най-доброто отношение към техните продукции. Също така е важно да се даде причина на украинците да се почувстват горди от всяко едно от шоутата.

Песенният конкурс на Евровизия ще се проведе на 9, 11 и 13 май в Международния изложбен център в Киев.

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *