Запознай се с Ейми от Ирландия и нейната песен „Réalta na Mara“

maxresdefault

Биография

Ейми Банкс е на 13 години и е родена в Мойкалън, Ирландия. Тя е едно от трите деца в семейството. Учи в училище „Coláiste na Coiribe“. Мечтата ѝ е да стане следващата Мария Калас и да пее на световната сцена. Ейми е печелила международното състезание за млади певци „American Protege“. Също така е печелила цели осем национални титли от фестивали по класическа музика в страната си.

За песента

След обстойни прослушвания в цялата страна бяха избрани 32-ма финалисти да се борят да представят Ирландия на Детската Евровизия. TG4 обяви победителя от селекцията на 8-ми ноември и това е Ейми Банкс с песента й „Réalta na Mara“ (в превод: Звездата на морето). Нейни автори са самата певица, Ниал Мууни, Йонас Гладникоф и Брендън Маккарти.

Песента е особено специална за Ейми, тъй като неин близък и най-голям фен ѝ  е помогнал в самото начало на написването й, починал впоследствие.

Опознай историята на Ирландия в Детски песенен конкурс Евровизия

Ирландия тази година дебютира на конкурса. Дали Ейми ще успее да грабне победата и да представи достойно страната си ще разберем на 21-ви ноември в София.

Коментар на екипа

Дани, eurovision-bg.com

Иван, eurovision-bg.com

Мадлен, eurovision-bg.com

Песента е вълшебна. Много, много ми харесва. Ейми има величествен глас. Пее с такова чувство и спокойствие, че е невъзможно да останеш безразличен към таланта й. Не разбирам ирландски, но определено цялата композиция ме вдъхновява. Звучи като елфическа песен, която би била достойна да намери място в някое от произведенията на Толкин.

 

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *