Запознай се с Дестини от Малта и нейната песен „Not my soul“

Биография
Дестини Чукуниере е родена в малтийската столица Валета през 2003 година. Младата певица има нигерийски корени; дъщеря е на известния нигерийски футболист Ндубиси Чукуниере. Дестини пее от 9-годишна възраст и е спечелила множество престижни награди, сред които и първо място в Sanremo Junior Malta, което ѝ дава право да представя Малта на детската версия на популярния италиански конкурс, където успява да спечели и международна му фаза

За песента

В началото на юли 2015 се провежда националната селекция на Малта за Детската Евровизия Malta Junior Eurovision Song Contest, където участниците трябва да изпълнят кавър на любимите си песни. Дестини побеждава в конкуренция с 20 млади изпълнители с пеента на Арета Франклин „Think“. Песента, с която  Малта ще се представи на финалът на Детската Евровизия 2015 се казва „Not my soul“ и е бърза и динамична композиция, като в нея се усеща и нигерийският корен на Дестини. Клипът е забавен, изпълнен с цветове и танци.

Опознай историята на Малта в Детски песенен конкурс Евровизия

Малта е една от страните, които са участвали в почти всички издания на конкурса. Има две класирания в топ 5 и една победа през 2013 с песента „The Start“  на Гая Гауки. Малта е една от 3-те страни (заедно с Армения и Украйна), които след победа приемат конкурса на своя земя. Голямото ѝ предимство е, че може да изпраща песни на английски език, като така посланието може да бъде разбрано от по-голям брой зрители. Малтийската телевизия почти винаги изпраща песени на международния език и може би за това има доста добри класирания, особено в последните години.

Коментар на екипа

Дани, eurovision-bg.com

Дестини е много лъчезарна; във видеото ми пълни душата направо. Песента е много игрива и весела, открояваща се от другите с (поради липса на друга дума) по-фестивално звучене. Представям си сценичното представяне подобно на клипа – сцената е със супер подходяща форма за графиките от клипа. Като обобщение – харесва ми! Дестини ми е в Топ 5.

 

Иван, eurovision-bg.com

Много весел видеоклип! Дестини има жесток глас, направо да и се чуди човек. Песента е направена за победа. Изключително радостна, в началото е и малко детективска.. и просто думи нямам, за да я опиша. Много хубав проект. Малта ще е един от основните конкуренти за победа!

Мадлен, eurovision-bg.com

В началото ми напомня на Кристина Агилера. Дестини наистина има невероятен глас. Много силен и въздействащ. Да, песента е забавна и закачлива, но лично на мен не ми е сред фаворитите. Мисля, че с глас като нейния можеше да се поработи върху нещо наистина изключително, което да разбие конкуренцията. Въпреки всичко написано досега смятам, че Малта ще бъде харесана и бързо ще се озове в топ пет на финала.

 

Съавтор на статията: Иван Димов

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *