Запознай се с Габи и Иван от България и тяхната песен „Цветът на надеждата“

coh-1080p-colour

Биография

Габриела Йорданова е на 13 години и е от град Русе. Започва да пее едва на 4 години и в момента има цели трима вокални педагози! Любимата ѝ изпълнителка е Джамала. Габи е участвала в редица международни конкурси в Беларус, Италия, Унгария, Румъния и Казахстан, от които разбира се винаги си е тръгвала с награди! Учи в Национално училище по изкуства “ Проф. Веселин Стоянов“, а любимият и предмет е литература. Тя е пяла с големи български звезди като Нели Рангелова, Орлин Горанов, Камелия Тодорова, Камелия Воче, Ани Върбанова, Петя Буюклиева и дори с примата на българската естрадна музика – Лили Иванова. Габи е участвала и в инициатива на ЮНЕСКО по покана на Ирина Бокова „Балканските мостове говорят“.

Партньор на сцената в София ще ѝ бъде Иван Стоянов. Той е на 12 години и е от Бургас. Както Габи, така и той е участвал в много конкурси и фестивали и надали за някой ще е изненада, че и той има само призови класирания!

Габи и Иван се запознават още през 2014 година, когато взимат участие в ТВ предаването „Големите надежди“, и ето че една година по-късно ще представят България на Детска Евровизия 2015.

За песента

На сцената в София Габи и Иван ще изпеят песента „The Colour of Hope“ (Цветът на надеждата). Автор на текста е самата Габи (с помоща на Ивайло Вълчев), а музиката е дело на Слави Трифонов, Евгени Димитров-Маестрото и Георги Милчев-Годжи. Посланието на песента е за надеждата, мечтите и усмивките.

Опознай историята на България в Детски песенен конкурс Евровизия

България е участвала в конкурса 4 пъти, като на 21 ноември ще бъде едва петото ни участие. Дебютът на страната ни е през 2007 година, когато на сцената в Ротердам представител на България са група Бон-Бон. През 2008 наш представител бе Кристияна Кръстева, а 3 години по-късно през 2011 Иван Иванов беше „Супер герой“ в Армения. Най-успешното представяне на страната ни е през 2014 година, когато Крисия, Хасан и Ибрахим се класираха на 2-ро място и пленяват милиони европеийски сърца. Те обединиха цяла България в едно и направиха една мечта на хиляди българи реална, а именно домакинство на един от най-популярните международни конкурси!

Коментар на екипа:

Дани, eurovision-bg.com

Текста на песента е изкючителен! Много дълбок и красив. За жалост, обаче, за хора неговорещи български този текст няма да представлява голям иннерес – те няма да го разберат. Като цяло песента е много добра и нежна. Грабва те след няколко слушания. Успех!

Иван, eurovision-bg.com

Песента е много хубава.  Текстът е великолепен! Габи и Иван мисля, че ще седят добре един до друг на сцената и може да видим нещо много интересно. Единсвеният ми проблем е, че го няма „лал“ момента в края. Някак не може да те грабне до край и остава едно впечатление за добра песен, но нищо повече. Мисля, че имаме добър шанс да се представим достойно!

Мадлен, eurovision-bg.com

Песента е нежна и много приятна. Посланието определено е актуално за България. Габи и Иван имат прекрасни гласове и заедно звучат чудесно. Надявам се представянето им на сцената да бъде нежно, но запомнящо се, за да впечатли зрителите. Мисля, че ще видим двете деца в топ 10 в крайното класиране, а нашите надежди са и за нещо повече.

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *