Запознай се с Яна от Черна гора и нейната песен „Oluja“

jana_1

Биография

Яна Миркович е родена на 16 април 2000 година в Подгорица. Учи в начално музикално училище, където се научава да свири на пиано и цигулка. В момента е първа година в гимназията в родния си град. Яна посещава школата за таланти UMS, както и специални уроци по балет, танци и телевизионна журналистика. Тя вече е водила детско телевизионно предаване в страната си.

Участвала е в много международни фестивали. Печелила е Голямата награда на България, получава и много отличия в различни балкански страни. Печели Grand prix на Хървати, Голямата награда на Сърбия, златен и сребърен медал от Италия, както и трето място в Русия.[1] Младата изпълнителка вече има два албума зад гърба си, като третият се очаква да излезе след участието ѝ на Детската Евровизия.

За песента

На 01 юли националният телевизионен оператор на Черна гора RTCG обяви, че Яна Миркович ще представи страната на конкурса с песента си „Олуја“, в превод Буря. Песента е написана от Владимир Граич, Мисрад Шерхатлич. Същият екип стои и зад победата на Сърбия на Евровизия през 2009 година. Текстът е на Бобан Новович и Яна.

Опознай историята на Черна гора в Детски песенен конкурс Евровизия

Черна гора участва за първи път на Детската Евровизия през 2005 година, като част от Сърбия и Черна гора. Тогава страната е представена от Филип Вучич, който е от Черна гора. Като самостоятелна страна дебютира една миналата година в Малта. Представена е от Маша Вуядинович и Лейла Вулич и песента им – „Budi dijete na jedan dan“. Остават на 14 място в крайното класиране на финала.

Коментар на екипа

Дани, eurovision-bg.com

Иван, eurovision-bg.com

Приятна песничка, но не е нищо особено. С това буреносно начало очаквах нещо повече. Интересно е как Яна ще се представи на живо и дали ще може да си изпее песента. В крайна сметка очаквам класиране около средата.

Мадлен, eurovision-bg.com

Песента е закачлива и приятна за слушане. За съжаление липсва елемента, който да взриви залата и зрителите. Яна е наистина красиво момиче и има чудесен глас, но очаквах нещо повече от песен с подобно заглавие. Нещо „по-буреносно“ и силно след втория припев. Не вярвам, че Черна гора ще се класират в топ 10, но се надявам да се представят максимално добре и да изненадат приятно всички.

 

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *