Начало > 2015 > Запознай се с Киара и Мартина от Италия и тяхната песен „Viva“

Запознай се с Киара и Мартина от Италия и тяхната песен „Viva“

chiara e martina

Биография

Киара и Мартина Скарпари са родени на 22 май 2000 година в Реджо Калабрия, намиращ се в южната част на Италия.

Проявяват склонност към изкуствата от ранна възраст. Едва тригодишни, двете посещават танцово училище и участват в няколко представления, с което бързо получават признание. Вече поотраснали, на десетгодишна възраст, сестрите започват да учат пеене в Академията за модерно пеене в Реджо Калабрия. Скоро след това се срещат с маестро Кристиан Косентино от музикалното училище в Сант’Андреа Апостоло дело Йонио, с което усъвършенстват вокалните си способности. Започва активното им участие в събития на местно и национално ниво. Печелят местния певчески фестивал „Шоу на талантите на Вараподио“ и този на Делиануова.

През 2014 излиза първият им сингъл под името „Sempre Insieme“. Участват и на детската „Нова вълна“ в Крим, където са носителки на сребърно отличие.

За песента

„Оставям ти една песен“ изпълнява функцията на селекция на италиански представител на европейския детски конкурс. В специална вечер на осмото издание Киара и Мартина успяват да преборят конкуренция от осем души, а на финала на вечерта са предпочетени пред Джовани Сутера Сардо. Набиращите популярност сестри ще представят Италия на конкурса на 21 ноември. Песента им „Viva“ е написана от известния певец и автор на песни Джиджи Д’Алесио.

Опознай историята на Италия в Детски песенен конкурс Евровизия

Италия дебютира на Детската Евровизия едва миналата година, когато и печели изданието благодарение на Винченцо Кантиело и песента му “Tu Primo Grande Amore”. Той завършва с общ брой от 159 точки. Италия е и първата страна, която печели при дебюта си след Хърватия при първото издание на конкурса.

Коментар на екипа:

Дани, eurovision-bg.com

Песента е слаба, няма никакъв „спечелващ“ потенциал. Звучи ми леко демоде, но пък мелодията е приятна. Всичко ми идва в повече италианско – текст и заветното „Вива“, и не знам как би се представила миналогодишната страна победител с тази песен; виждам я към края на представянето.

Иван, eurovision-bg.com

Ако трябва да съм честен, мисля че това е замазване на задължение. Клипът няма нужда от обяснение. Тази година Италия няма да са в топ 10. Слаба песен, доста слаба. След миналогодишната победа тази година може пак да станат първи, но отзад напред.

Меги, eurovision-bg.com

Песента е приятна. Звучи по типично италиански. Надявам се изпълнението им на сцената в София да няма нищо общо с клипа. Вероятно е свързан по някакъв начин с момичетата, но той не е важен в случая. Не вярвам Италия да постигнат победата от миналата година. Вероятно на финала ще се озоват в средата на класирането . Може би във втората половина и то по негативен начин. Въпреки че за мен има и по-слаби песни.

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.