Начало > 2015 > Запознай се с Лена от Сърбия и нейната песен Lenina pesma

Запознай се с Лена от Сърбия и нейната песен Lenina pesma

Lena_2

Биография

Лена Стаменкович ще представи Сърбия на Детска Евровизия 2015. Тя е на 11 години и вече е позната на сръбската публика. Младата звезда наскоро взе участие в „Pinkove zvezdice“, добре известно шоу за деца в Западната ни съседка, където тя завърши четвърта. Нейното изпълнение на песента „Ako je vrijedilo ista“ бе много добре приета по време на представянето ѝ, с което накара журито да се изправи на крака и да я аплодират.

За песента

На 21 септември RTS, държавния радио и телевизионен оператор на Сърбия, избра 11-годишната Лена да представи страната на Детската Евровизия в София. Песента, която тя ще изпее на финала се нарича „Lenina pesma“ в превод „Песен на Лена“. Тя е написана от самата Лена и Леонита Вукоманович, а ангажимента е дело на Душан Алагич. Песента бе представена на 11 октомври.

Опознай историята на Сърбия в Детски песенен конкурс Евровизия

Първото участие на Сърбия е през 2006 година на финала в Румъния, като през 2005 участва заедно с Черна гора. Най-добрите класирания на страната са през 2007 и 2010 година, когато завършват трети. Тази година Лена ще има тежката задача да представи достойно страната си, след като на финала в Малта миналата година  Емилия Джонин остана едва десета.

Коментар на екипа:

Дани,

Със сигурност един от конкурентите за победа! Лена е по обрана откъм емоционалност, но пее много добре. Силно се надявам този глас да изпълни залата до край, както и в клипа. Сръбският е тоолкова красив език – много лиричен и нежен. Песента малко ми напомня на Евровизия Франция 2015, нямам идея защо; и двете песни ми харесват и, както казах, Сърбия е претендент поне за Топ 5, ако и не победи. Успех!

Иван,

Силна и емоционална песен. Изключително добра работа на сръбския екип. Песента много ми напомня на нашата от 2014, не като мелодия, а като структура (има куплет, припев, инструментална част и много силен финал). Определено грабва вниманието, а най-хубавото е, че може да видим една много интересна композиция на сцената. Въпреки хвалбите, които изсипах си мисля, че Лена е малко скована в клипа, което се надявам да не се пренесе и на сцената в София. Сърбия е един от големите фаворити тази година и мисля, че има голям шанс да я видим в топ 3, а защо не и като победител в София!

Мадлен,

Сърбия тази година определено фактор в определянето на победителя. Лена има невероятен глас и се надявам на финала да изпълни Арена Армеец с него в едни перфектно изпълнение.. Мисля, че тя е един от фаворитите за спечелването на конкурса. Песента е прекрасна и доста силна. Харесва ми. Има нещо в нея, който докосва слушателя. Типично сръбска песен бих казала, а те се известни с това че се харесват на публиката.

2 thoughts on “Запознай се с Лена от Сърбия и нейната песен Lenina pesma

  1. лена пее страхотно искам винаги да печели искам да съм като нея да стане красива и да има много шестици и да победи. всички ти пожелаваме успех.

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.