Eстония 2017: Koit Toome and Laura и „Verona“

Изпълнител:

Тази година Естония ще бъде представена от Koit Toome & Laura. И на двамата това няма да е първото им участие на Евровизия. Koit Toome участва в конкурса през 1998 с песента „Mere lapsed“ и завършва на 12-то място. Първата изява на Laura на сцената на Евровизия е през 2005. Тогава тя е част от групата Suntribe. За съжаление обаче групата не стига до финала. По-късно, през 2009 и 2016, Laura отново прави опити за участие в конкурса, но не успява да спечели националната селекция.

 

Песен:

„Verona“ е песента, която ще изпълнят Koit Toome & Laura в Киев, а неин композитор е Sven Lohmus. На финала на националната селекция на Естония песента спечели зрителския вот и си подсигури билет за Киев.

Естония на Евровизия:

Страната прави своя дебют през 1994. Дебютът не е успешен – завършва на предпоследно място. От второто си участие през 1996 до 2002 Естония постоянно е в топ 10, дори печели конкурса през 2001 с песента „Everybody“ на Tanel Padar & Dave Benton. Тази победа прави Естония първата държава победител от бившия СССР и втората държава победител от Източна Европа след Югославия.

 

Мнения на част от екипа на eurovision-bulgaria.com:

Деница Петрова: Песента е приятна, мога да кажа, че е една от любимите ми тази година. Двамата изпълнители много добре се съчетават, мелодията също е много приятна. Въпреки това не смятам, че има голям шанс да се класира на финал.

Валентин Дурчев: Естония е сред най-големите ми фаворити тази година! Загадачно настроение, много приятна мелодия и добри гласове. Всеки път, когато чуя песента започвам да пея. Старанието, което е вложено, си личи, а излъчването, което певците носят, е страхотно. Естония е почти сигурен финалист, а мисля, също така, че има шанс да се класира в топ 10.

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *