Киев 2017!

След пресконференция днес, най-накрая стана ясно кой украински град ще бъде домакин на 62-то поредно издание на Евровизия! Това е столицата Киев, който през месец май 2017 ще приюти хилядите фенове на музикалния конкурс за втори път след 2005.

Градът-домакин трябваше да бъде известен в началото на месец август, както бяхме писали, но NTU, телевизията организатор, заедно с Европейския съюз за радио и телевизия (EBU), решиха да отложат обявяването и да осмислят опциите кой град да бъде домакинът, за да могат да гарантират за максимално оптимално и справедливо решение.

След многобройни дебати, провели се в средата на месец юли, с представители на шестте града кандидат-домакини за Евровизия 2017, EBU отся три града (Киев, Одеса и Днипро), които продължиха в надпреварата за спечелването на домакинството, а членове на Съюза ги посетиха и разгледаха опциите и възможностите за възможно най-добро провеждане на музикалния конкурс. След повече от месец на упорити проверки и разглеждания на оферти, днес най-после можем да потвърдим, че Евровизия 2017 ще се проведе в Киев!

mezhdunarodnyj-vystavochnyj-centr-kiev-2 Мястото, на което ще се проведат двата полуфинала и финалът на Евровизия 2017, е Международния изложбен център, който ще
приеме Евровизия за първи път.

Тук може да видите промо-клипът на Киев, с който обяви кандидатурата си за домакин:

Междувременно, 28 са страните, потвърдили участие за Евровизия 2017, като сред тях е и пропусналата последното издание Португалия. Все още няма информация за участието на България през 2017.

1 Comment

  1. Eurovisions Fans says:

    Най-после

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *